Blusapparaten

Blusapparaten

Kleine blusmiddelen

Denk eraan! De eerste 5 minuten is het uw eigen brand, het is dus van groot belang dat er bij een beginnende brand kleine blusmiddelen aanwezig zijn, zoals de brandslanghaspel en of het blustoestel die voldoen aan specifieke normen en eisen om daadwerkelijk die beginnende brand effectief te bestrijden, want meer dan 85 % van branden in gebouwen worden geblust met een draagbaar blustoestel

Brandslanghaspel

De Rola brandslanghaspel is afgestemd op de nieuwe CEN-norm. In de Rola brandslanghaspel is het gebruik van kunststoffen beperkt tot niet draagende delen, hiermee hebben wij gekozen voor degelijkheid die zich vertaalt in probleemloos gebruik, een lange levensduur en een gegarandeerde bluskracht, wanneer dit nodig is.

Koolzuursneeuw blussers

De Rola koolzuursneeuwblusser is een hanteerbare en compacte koolzuursneeuwblusser met een groot blussend vermogen, speciaal ontwikkeld voor apparatuur dat gevoelig is voor nevenschade door andere blusstoffen. De Rola koolzuursneeuwblusser is gevuld met kooldioxide (CO2) een niet giftig gas, dat geen schade toebrengt aan bv. elektronische apparaten, schakelkasten, laboratoria, telefooncentrales en waar gewerkt wordt met stoffen zoals oplosmiddelen, alcohol, olie en benzine.

SCHUIMBLUSSERS

De Rola sproeischuimblusser is voor brandklasse A- en B geschikt. Dit blusapparaat is zeer bruikbaar in situaties met meer risico’s. Voor brandklasse A is dit blusapparaat zeer geschikt voor het blussen van branden in hout, papier, textiel, verpakkingsmaterialen en karton.

Poederblusser 2 KG

De Rola poederblusser PMK 2 is zeer compact en sierlijk van ontwerp, speciaal bestemd voor auto, boot, caravan en eventueel voor gebruik thuis.
De blusapparaten zijn voorzien van een geplastificeerde ophangbeugel.
De blusapparaten staan onder permanente stikstofdruk van 15 bar en zijn voorzien van een drukmeter om de stikstofdruk te controleren. Tevens hebben de blusapparaten een afsluitbaar knijpventiel, waardoor de blusstraal kan worden onderbroken, zodat het vuur stootsgewijs kan worden bestreden en er uiterst efficient met de blusstof kan worden omgegaan. De rola poederblusser PMK 2 zijn gevuld met ABC bluspoeder en zijn hervulbaar.

A= vaste stoffen: hout, papier, textiel en kunststoffen.
B= vloeistoffen: benzine, petroleum, olie en vetten.
C= gassen: propaan, butaan en aardgas.

Poederblussers 6, 9 & 12 KG

De Rola poederblusser PDY heeft een groot blussend vermogen en is, door toepassing van een minimum aan onderdelen, zeer bedrijfszeker en snel inzetbaar. De Rola poederblusser PDY is gevuld met ABC bluspoeder op basis van ammonium-fosfaat en ammonium-sulfaat. Het blusapparaat staat onder een permanente druk van 16 bar stikstof en is voorzien van een drukmeter om de stikstofdruk te controleren. De Rola poederblusser PDY heeft een afsluitbaar knijpventiel, waardoor de blusstraal kan worden onderbroken, zodat het vuur stootsgewijs kan worden bestreden en er uiterst efficient met de blusstof kan worden omgegaan. De handgreep, tevens knijpventiel en slang is eenvoudig te gebruiken, zelfs door onervaren personen. De stalen tank is gecoat. De afsluiter is gemaakt van een messing-legering. Het blusapparaat is voorzien van een kunststof voetring, om corrosie tegen te gaan.

Schuimbluswagen 45 Ltr

De Rola schuimbluswagens zijn speciaal geschikt voor brandbestrijding in grote ruimte, zolas magazijnen en opslagloodsen. De wagens zijn snel en vlot verplaatsbaar, hebben een grote bluskracht en zijn makkeleijk door één persoon te bedienen. Tevens is schuim milieuvriendelijk en brengt weinig nevenschade toe.

Toepassing: bijna overal toepasbaar, vooral bij vloeistof branden zoals olie en smeermiddelen. Ook bij branden van vaste stoffen.

Poederwagen 50 KG

De Rola poederwagen kan noodzakelijk zijn bij grotere branden en speciale risico’s, vanwege zijn grotere inhoud, daar waar draagbare blustoestellen met een veel kleinere inhoud niet toereikend blijken te zijn.

De Rola verrijdbare bluswagen heeft een grote bluskracht en wordt daarom vaak extra toegepast op plaatsen met een verhoogd brandrisico zoals b.v. bij opslag van brandgevaarlijke chemicalien, vloeistof en/of kunststoffen.

Brandklasse A, B en C.

Advies nodig?

Wij helpen u graag verder!